У Прикарпатському університеті відбулося заняття з робототехніки для дітей у рамках проєкту MoPED

13 січня в Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулося заняття для дітей з робототехніки задля популяризації STEM-освіти. Захід проходив у рамках європейського проєкту програми ЄС Еразмус+ «Модернізація педагогічної вищої освіти з використання інноваційних інструментів викладання – MoPED» (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).

Тренінг розпочався українською колядою та щирими віншуваннями наших школярів, яких привітала проректорка з науково-педагогічної роботи професор Галина Михайлишин.

Учасники тренінгу працювали над створенням роботів у парі у двох групах. Наймолодші, як природжені дослідники та винахідники, завзято вивчали основи механіки на базі конструктора «Прості механізми»; підлітки займалися конструюванням та програмуванням роботів на базі наборів WeDo 2.0 та програмного забезпечення LEGO Education. Як зауважив тренер, кандидат технічних наук, співробітник Центру ІОТ «PNU EcoSystem» Михайло Котик, саме у таких видах активності діти мають неабиякі можливості  для розвитку творчості та розвитку інженерного мислення, робототехніка – це саме та наука, без якої не можна уявити майбутнє наших діток; вміти конструювати та програмувати роботів діти повинні з юних літ.

Усі учасники отримали сертифікати про участь у занятті з робототехніки.