У ЦЕНТРІ «PNU ECOSYSTEM» СТАРТУВАЛИ УКРАЇНСЬКО-РУМУНСЬКІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ

19 квітня у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem»  стартували курси підвищення кваліфікації для педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти м. Івано-Франківська і міст Сейну та Сігету-Мармацієй (Румунія) на тему «Інноваційні технології навчання в освітній діяльності педагога». Це перша сесія курсів, до яких залучено дві групи учасників із 25 осіб: українські викладачі працюють офлайн із дотриманням усіх карантинних вимог, а команда Румунії – у режимі відеоконференції з допомогою Cisco WebEx.

З вітальним словом до учасників звернувся начальник Департаменту інвестиційної політики, проєктів, міжнародних зв’язків, туризму та промоцій міста Івано-Франківської міської ради Ігор Попадюк.

Професорка Олена Будник ознайомила присутніх із технологічним забезпеченням Центру та можливостями використання навчальним просторів для вирішення освітніх цілей, інноваційними методиками у викладанні STEM-дисциплін, Smart-технологіями та віртуальними лабораторіями. Доцентка Лілія Мідак представила учасникам технології доповненої і віртуальної реальності у вивченні предметів STEM, зокрема цікаві  мобільні додатки для роботи з учнями. Професорка Любомира Пілецька запропонувала тренінг, що мав метою ознайомлення педагогів із практичними вправами щодо запобігання професійному вигоранню. Синхронний переклад курсів забезпечено завдяки доценту Олександру Новосьолову.

Перша сесія курсів триватиме упродовж трьох днів і включає теоретичні і практичні модулі, а також самостійну роботу загальним обсягом 30 академічних годин.