Представлення результатів роботи в проекті MoPED на фестивалі освітніх інновацій «Освітній Хайп»

8 червня 2019 року професор Олена Будник та доцент Тетяна Близнюк взяли участь у фестивалі освітніх інновацій «Освітній хайп», який відбувся у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника. На фестиваль прибули освітяни, представники влади та громадських організацій, діячі культури та школярі 7-11 класів – учасники освітнього проекту “Відкривай Україну” з Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей для презентації соціально-культурних проектів, що змінюють міста.
Значне зацікавлення у Виставковій зоні з ярмарком проектів і стартапіввикликали освітні інновації, які були представлені нашими викладачами у рамках проекту програми ЄС Еразмус+ «Модернізація педагогічної вищої освіти з використанням інноваційних технологій викладання – MoPED» (№586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP). Ця проблема також стала предметом обговорення на локації “Світоглядне кафе”, де розгорнулися гострі дискусії щодо зв’язку візії громади із стратегією розвитку шкіл, відкритості шкіл до зовнішнього середовища: експертів, лекторів, викладачів, простору
громади; співпраці школи й закладів вищої освіти та ін.

Долучившись як експерти до роботи Панельної дискусії, професор Олена Будник та доцент Тетяна Близнюк поділилися з колегами досвідом щодо проблеми підготовки майбутніх учителів і підвищення кваліфікації педагогічних працівників у контексті вимог НУШ, представили орієнтовний зміст нових курсів, які розроблено у рамках проекту MoPED і заплановано впровадити в освітній процес університету в осінньому семестрі 2019 року. З учасниками дискусії було також обговорено перспективи подальшої співпраці щодо поширення формальної та неформальної освіти. Зокрема, анонсовано можливості щодо впровадження освітніх інновацій, підвищення професійної майстерності, що будуть запропоновані педагогам реґіону в новоствореному інноваційному класі з використанням сучасного технічного обладнання та кращих європейських практик викладання.