Навчальні тренінги для вчителів початкової школи у рамках міжнародного проекту ЄС Erasmus + «MoPED»

11-14 квітня 2019 року у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулися навчальні тренінги для учителів початкових шкіл Прикарпаття у рамках міжнародного проекту ЄС Erasmus + «MoPED – Модернізація вищої педагогічної освіти з використання інноваційних інструментів викладання» (№ 586098-EPP-1-2017-1-UA-EPPKA2-CBHE-JP).

Тренери проф. Олена Будник та доц. Тетяна Близнюк представили кращі європейські практики навчання учнів та обговорили з педагогами такі проблеми: «Розвиток критичного мислення учнів: таксономія Блума», «Формувальне та підсумкове оцінювання результатів навчання учнів у НУШ», «Жінки у STEAM: проблеми, виклики і досягнення», «Відкрита школа», «Критерії успіху і навчання впродовж життя» та інші. Особливе зацікавлення в учасників тренінгу викликали методики  та інструменти вивчення предметів STEM в початковій школі (Inquiry Based Learning), зокрема можливості використання онлайн/віртуальних лабораторій і симуляцій в освітньому процесі, дослідницьких навчальних середовищ для молодших школярів (Inquiry Learning Space), а також можливості онлайн-платформи KAHOOT для створення дидактичних ігор, вікторин, тестів тощо.

Навчальні тренінги для вчителів початкових шкіл міста Івано-Франківська та області були проведені за результатами навчальних семінарів європейських партнерів з Університету Деусто, Кіпрського університету та Краківської гірничо-металургійної академії. Всі педагоги отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.