Проект ЄС GameHub: безкоштовні курси з розробки комп`ютерних ігор на базі університету

Безкоштовні курси з розробки комп’ютерних ігор для учасників АТО, непрацюючих громадян та тимчасово переміщених осіб пройдуть на базі університету. Про це йшлося під час проведення інформаційного дня проекту ЄС програми Erasmus + К2 GameHub «Співробітництво між університетами та підприємствами у сфері ігрової індустрії в Україні». Серед присутніх на зустрічі було чимало охочих стати слухачами курсів – це як і молоді люди, так і особи пенсійного віку.

Нагадаємо, що проект GameHub реалізується в університеті з 15 жовтня 2015 року і триватиме до 14 жовтня 2018 року. До консорціуму міжнародного проекту входять, зокрема, 6 українських університетів (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Одеський національний політехнічний університет, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Київський національний університет будівництва і архітектури, Херсонський національний технічний університет та Донецький національний технічний університет). Його грантхолдером виступає Університет Деусто (Іспанія). Головною метою проекту GameHub є співпраця між університетами та підприємствами ігрової індустрії, сприяння збільшенню людських інвестицій в розвиток ІТ-бізнесу в Україні.

«У рамках цього проекту заплановано, зокрема, розробити курси для безробітних, для учасників АТО,тимчасово переміщених осіб для того, щоб ці люди, якщо вони втратили попереднє місце роботи, або вирішили змінити свій фах, мали можливість спробувати щось нове і могли себе реалізувати в подальшому. Ці курси – це пілотний проект і наразі вони безкоштовні», – розповіла начальник відділу управління проектами університету Любов Зінюк. Під час презентації програми курсів вона також зазначила, що заняття розпочнуться з 12 лютого і триватимуть впродовж 2-х місяців.

Слухачі безкоштовних курсів у рамках програми прослухають 5 теоретичних лекцій та відвідають 20 практичних занять. Віталій Горєлов, доцент кафедри інформатики та голова академічної групи проекту, розповів, що навчання починатимуться з найпростіших ігор. «У нас розроблено 4 напрямки для слухачів курсів – основи розробки комп`ютерних ігор, технологія розробки комп`ютерних ігор, основи створення звукового та музичного супроводу комп`ютерних ігор та проектний менеджмент», – сказав він.

Заняття проведуть викладачі університету, які є високопрофесійними фахівцями в даних напрямках. Комп`ютерні ігри будуть розроблятися у форматі 2D. Їх можна буде запускати на різних платформах – персональних комп’ютерах, мобільних телефонах, тощо. Всі учасники курсів отримають відповідний сертифікат, підписаний партнерами проекту та його грантхолдером.

Після презентації програми учасники зустрічі ознайомилися із навчальною лабораторією розробки ігрового програмного забезпечення GameLabPNU, яка створена в університеті та обладнана спеціалізованим обладнанням для розробки комп`ютерних ігор за рахунок коштів проекту ЄС. Майбутні слухачі курсів мали нагоду одразу ж зареєструватися.

Зазначимо, для участі у безкоштовних курсах потрібно зареєструватися, заповнивши гул-форму за посиланням https://goo.gl/kAEyg8